Onderhoud van de postkastunit

Postkasten gepoedercoat of gemaakt van RVS moeten goed onderhouden worden. Normale milieu-invloeden kunnen al vervuilingen of zelfs aantasting van het oppervlak veroorzaken. Om de RVS delen, de geanodiseerde aluminiumdelen en de delen die zijn gepoedercoat die worden blootgesteld aan weersinvloeden in goede staat te houden, moeten deze regelmatig worden gereinigd.

Reinigen van het oppervlak van postkastunits

Om zolang mogelijk plezier te hebben van uw postkastunit, adviseren we dringend om de unit regelmatig te reinigen met in de handel verkrijgbare middelen. Voor het reinigen kan gebruik worden gemaakt van warm water met toevoeging huishoudelijke schoonmaakmiddelen of iets dergelijks. Na de reiniging droogwrijven en insmeren met autowas. Azijnhoudende, corrosie-oplossende middelen, middelen die aceton of propyleencarbonaat bevatten en mechanisch werkende poetsmiddelen mogen niet worden gebruikt omdat deze het oppervlak kunnen aantasten. Wij adviseren een regelmatige reiniging en indien nodig een nabehandeling met autowas.

Reiniging van RVS postkastenunits

Om mogelijk restanten te verwijderen, moet een postkastenunit van RVS na het opstellen worden gereinigd. De schoonmaakmiddelen mogen geen zoutzuur, chloor of koolwaterstoffen bevatten. Wij adviseren regelmatig onderhoud van uw RVS postkastenunit met in de handel verkrijgbare middelen. Bij eigen tests hebben we vastgesteld dat er met het oog op reinigende werking, conservering en eenvoudig gebruik, goede resultaten haalbaar zijn met merken als Weicom, Chesterton, Ambruch, Cillit, Enablitz, Stahlfix en 3M. Bij de reiniging van RVS mag in geen geval gebruik worden gemaakt van staalwol, staalborstels of iets dergelijks omdat deze hulpmiddelen het beschermde oppervlak aantasten en vorming van vreemde corrosie door slijten mogelijk is. Wij adviseren om gebruik te maken van onze speciale Renz RVS reiniger die u via http://www.renz24.de kunt bestellen.

De juiste behandeling van een aluminium postkastenunit

Corrosie-oplossende middelen of mechanisch werkende poetsmiddelen mogen niet worden gebruikt omdat deze het geanodiseerde oppervlak kunnen aantasten. Opgelet! Aluminium delen moeten worden beschermd tegen kalk, cement en gips! Opgelet! Bij de reiniging mag in geen geval gebruik worden gemaakt van staalwol, staalborstels of iets dergelijks omdat deze hulpmiddelen het beschermde oppervlak aantasten en vorming van vreemde corrosie door afwrijving mogelijk is. Filiforme corrosie: Bij toepassing in de omgeving van een kust of met agressieve lucht (industriële emissies) kan in het bijzonder bij de aluminium delen van een postkastenunit zogenaamde filiforme corrosie optreden. Wanneer hiermee op de opstellocatie rekening moet worden gehouden, is het aan te raden om voor een ander materiaal zoals bv. RVS, geanodiseerd aluminium of kan gebruik worden gemaakt van een speciale voorbehandeling van de delen (vooranodisering). Neem bij vragen op dit gebied contact op met uw plaatselijke Renz vertegenwoordiger. Onvoldoende reiniging en onderhoud van het oppervlak van uw postkastenunit of schade (krassen) in de coating, kunnen filiforme corrosie versnellen.

Cilinderslot van de postkast

Onderhoud het cilinderslot uitsluitend met grafiet- of een speciale slotspray. Hierdoor heeft u langer plezier van een goed functionerend slot op uw Renz postkast. De scharnieren van de deuren kunnen het beste tweemaal per jaar worden gereinigd en onderhouden.

Belcontacten bij geïntegreerde belknoppen en deurbelsystemen

Een postkastenunit met beldrukkers of een zelfstandig deurbelsysteem moet permanent worden onderhouden en verzorgd. Minimaal eenmaal per jaar moeten de contacten vakkundig worden gereinigd en met contactspray worden behandeld. Hierbij moet ook worden gecontroleerd of de benodigde bedrijfsspanning (elektrische spanning max. 12 Volt) voldoende is.

Acrylglas en kunststofoppervlakken

Individuele postkasten zijn vaak voorzien van een speciale uitrusting en hebben daardoor ook bijzonder onderhoud nodig. Acrylglas (plexiglas) en andere kunststofoppervlakken mogen niet in aanraking komen met organische oplosmiddelen zoals verdunner, alcohol, brandstoffen etc. Ook huishoudelijke glasreinigers bevatten vaak alcohol. Gebruik voor reinigen van de postkastenunit alleen schoon water met enkele druppels afwasmiddel en een zachte spons. Stof mag nooit droog worden weggeveegd.